Onderhoud van daktenten

De daktenten van Tasmanian Outdoor zijn voor het grootste deel gemaakt van sterk en hoogwaardig 600D canvas. Canvas bestaat voor een deel uit katoen en voor een deel uit polyester. De combinatie van de beide materialen zorgt voor de beste eigenschappen en een lange levensduur. Toch is het misschien zinvol om onderstaande te lezen om wat kennis te krijgen van het onderhoud van daktenten.

Zoals bij elke tent, is het aan te raden het canvas grondig te bevochtigen en te laten drogen voor het eerste gebruik. Herhaal tot drie keer om ervoor te zorgen dat de naden worden afgedicht. Of het canvas opnieuw moet worden afgedicht, hangt sterk af van hoeveel u de tent gebruikt. We hebben klanten die maandenlang hebben gereisd, elke dag hun daktent gebruiken en ze merken nog steeds dat de tent net zo waterdicht is als op de dag dat ze deze kochten. Het is echter een goed idee om op den duur de tent opnieuw te sealen als de tent frequent wordt gebruikt, vooral in natte omstandigheden. Gebruik alleen hoogwaardige beschermende middelen. U kunt ook een bijenwas rond de naden lopen om de naadbescherming te hernieuwen.

Onderhoud daktent

Reinig alleen met koud water. Een borstel kan indien nodig worden gebruikt. Gebruik geen chemicaliën, zeep of schoonmaakmiddelen. Het gebruik van een siliconenspray op de ritsen van tijd tot tijd is aan te raden omdat het de levensduur verlengt.

U kunt uw daktent gerust nat invouwen en een paar dagen later opnieuw openen. We adviseren u om de tent dan wel helemaal te laten drogen. Canvas is deels een natuurproduct en droog opbergen verdient de voorkeur. Wij adviseren u om ervoor te zorgen dat de tent of luifel droog is als deze voor langere tijd wordt opgeborgen om schimmel te voorkomen. Hoewel ons materiaal schimmelbestendig is, kan het toch schimmel ontwikkelen als het voor langere tijd nat wordt bewaard.

 

Reparatie

Kleinere scheurtjes zijn gemakkelijk te repareren en moeten worden behandeld voordat ze groter worden. Reinig eenvoudig het gebied rond de scheur, zorg dat het droog is en breng royaal doek- of stoffenreparatietape aan beide kanten van de scheur aan. Maak vervolgens de randen van de tape glad, bedek ze met een nadenseal en wacht tot de sealer is opgedroogd.

Grote scheuren en gaten moeten tezamen met naald en draad worden gerepareerd waarbij het verstandig is om gebruik te maken van een tentreparatiesetje van een goede kampeerwinkel. Tentdoek staat meestal onder matige spanning, dus het is verstandig om ruim in te meten. Voordat u reparatiestukken op de tentdoek naait, moet u rekening houden met het weglopen van water. De reparatieplek mag geen water vasthouden. Breng aan beide zijden een reparatiestuk aan zonder plooien. Naai de randen van de reparatiestukken volledig dicht in een dicht zigzagpatroon. Breng naadverzegeling aan op alle andere hechtingen en overlappingen aan en wacht tot het droog is.

Lekken rond naden kunnen worden gestopt of voorkomen door eenvoudig een naadafdichtingsmiddel op en rond de naad aan te brengen. Zorg dat het gebied droog en schoon is voordat u de sealer aanbrengt en laat het daarna voldoende drogen. Herhaal tot het lek verdwenen is.

Meestal treden de bovenstaande problemen op als er te veel kracht wordt uitgeoefend. Geen van onze producten vereist dat er kracht wordt opgezet of gedemonteerd. Neem in geval van twijfel contact met ons op. Als voorzorgsmaatregel wordt het aangeraden om een ​​kleine reparatieset bij de tent te houden. Minimaal moet de set naadsealer, reparatiedoek, patches, een priem en gewaxte draad bevatten.

Neem contact op met een specialist als u zich niet zeker genoeg voelt om zelf een reparatie uit te voeren.

Onze daktenten vindt u ook in onze webshop.