Daktenten en Luifels

Stel je voor. ’s Avonds laat kom je aan na een lange rit. De laatste zonnestralen beschijnen nèt niet meer de plek waar je je auto parkeert. In de schemer klap je je tent uit. Binnen een paar minuten heb je je slaapplek. Je poedelt nog wat en klimt de ladder van je daktent op. De tent laat je open, alleen het muskietengaas gaat dicht. In je tent is je slaapplek al klaar, je schikt nog even je slaapzak op het matras en valt in slaap… De volgende ochtend beschijnt de zon je tent. Je hoort het fluiten van talloze vogels. Je kijkt vanaf je hoge slaapplaats en naar buiten en geniet van het prachtige uitzicht… Daarom leveren wij onze daktenten en luifels.

Meerdere modellen daktenten

Naast de mooie merken ARB, Tentco en Frontrunner, zijn we ook erg trots op ons eigen merk Tasmanian Outdoor. Omdat we deze tenten in samenspraak met de fabrikant ontwikkeld hebben. Een daktent van Tasmanian Outdoor is gemaakt op basis van het Australische design: geschikt voor: warmte, koude, wind, sneeuw, regen. Daarom ideaal voor Europa en voor lange reizen naar verre oorden. We hebben momenteel twee modellen daktenten van Tasmanian Outdoor en verschillende luifels. Ga direct naar de webshop.

Daktenten

De SRT-modellen zijn zogenaamde ‘soft rooftop tent’ daktenten. Bij de de SRT-modellen kunnen we ondertenten (Annexes) in verschillende hoogtes leveren. Deze zijn aan de daktenten aanritsbaar en leveren extra (droge) ruimte:
SRT140-Annex  (hier in de webshop)
SRT140E-Annex (hier in de webshop)

 

Luifels

Passend bij de SRT-daktenten leveren we een luifel. Onder de luifel is nog een tent te bevestigen.
Luifel met standaardbreedte 2,0 (AW200) of 2,5 m (AW250)
Voor de AW-250 is een luifeltent beschikbaar: AW250-annex

Naast daktenten leveren we ook bijpassende luifels (ook wel Awnings of Gumtrees genoemd) van Tasmanian Outdoor. Deze luifels kunnen worden uitgebreid met zijwanden zodat ook hier extra ruimte ontstaat.

Wat maakt onze daktenten en luifels bijzonder?

De daktenten van Tasmanian Outdoor onderscheiden zich door kwaliteit, compleetheid en toch een gunstige prijs. De kwaliteit is zichtbaar in de gebruikte materialen. Zo zijn de bodemplaten van de SRT-modellen van aluminium traanplaat. Deze zijn sterk en ongevoelig voor vocht en indeuken. Voor het tentdoek wordt gebruikt gemaakt van sterk, waterdicht, schimmel- en vuurbestendig 600D Ripstop canvas. In de tent bevindt zich een high density matras met daaronder een anti-condensmat. Er zijn geen plastic maar metalen draaipunten, de ritsen zijn van YKK. De transporthoes is van sterk pvc. Kortom, kwaliteit staat voorop. De daktenten van Tasmanian Outdoor onderscheiden zich door kwaliteit en compleetheid. Standaard zijn allerlei accessoires zoals de bagage- en schoenennetten, anticondensmat, de snelmontage-set. De kenmerken van de SRT-modellen vind je hier.

Comfort

U kiest voor een daktent vanwege het gemak en het comfort. Hiervoor zijn verschillende zaken van belang zoals:

XGoede kwaliteitsmatrassen van schuim van hoge dichtheid (HD)
XAnti condensatiemat onder het matras voor afvoer van vocht en isolatie
XVeel ventilatie-mogelijkheden
XOpberg-/bagagenetten aan het plafond
XGemakkelijk te installeren en te verwijderen
XGemakkelijk uit- en in te klappen

Kwaliteit

We willen dat onze daktenten lang meegaan. De kwaliteit herken je o.a. aan:

XTraanplaat bedbodem voor de Soft Roof Top (SRT-)modellen voor een lange levensduur, sterk en bestand tegen indeuken en beschadigen.
XSterke maar niet te zware PVC tenthoes voor tijdens het transport
XAlle draaiende delen zijn van Roestvaststaal (niet van plastic)
XYKK-ritsen
XCanvas Ripstop canvas met een dichtheid van maar liefst 600D, bestand tegen schimmels, wind- en waterdicht (10000 mm) en vuurbestendig
X420D regendoek, licht en sneldrogend
XGesealde naden

Je vindt onze daktenten hier in de webshop.

Gewicht

Vrijwel elke auto is geschikt voor de montage van een daktent. De bij de auto aangegeven maximum daklast heeft betrekking op de belasting tijdens het rijden. Statisch is de maximum belasting vele malen hoger. Een daktent van Tasmanian Outdoor weegt ongeveer 50 kg. Er wordt een aluminium bedbasis gebruikt in plaats van hout om gewicht te reduceren. Daktenten kunnen worden gemonteerd op dakdragers of op een imperiaal of roofrack.