Daktent en de auto

Kamperen met een daktent geeft het ultieme gevoel van vrijheid want je kunt gaan en staan waar je wilt. Maar hoe zit het met een daktent en de auto? Wie dacht dat een tent op de auto alleen voor avonturiers met een terreinwagen is, zit ernaast. De meeste auto’s zijn zo ontworpen dat het gewicht van een daktent geen probleem is.. Verder zijn de daktenten zo ontworpen dat ze op bijna alle auto’s gemonteerd kunnen worden die voorzien zijn van dakdragers. Een groot voordeel van een daktent op je auto is dat je extra ruimte vrijhoudt in je kofferbak voor de rest van je kampeeruitrusting.

Voor elke auto geldt een maximale daklast. Let op: dit betreft het gewicht dat op het autodak mag liggen in dynamische, dus rijdende, toestand. dat heeft te maken met veiligheid zoals het hard afremmen en de belasting in bochten. In statische toestand is de maximale daklast een veelvoud van de dynamische daklast.

In de gegevens behorende bij uw auto, vindt u de maximale daklast. Het komt zelden voor dat er beslist geen daktent gemonteerd kan worden.