RFID-protectie bij portemonnees is belangrijk

RFID bij Trayvax portemonnee

RFID-protectie bij portemonnees is belangrijk

Met een betaalpas met een RFID chip, kun je contactloze betalingen doen. RFID-chips hebben kleine elektromagnetische veldjes die het mogelijk maken om de data te lezen zonder echt contact of communicatie. De RFID-lezer hoeft alleen dicht genoeg in de buurt te zijn. RFID-protectie bij portemonnees is belangrijk omdat criminelen soms uit zijn op de data van je RFID-chips.

RFID bij Trayvax portemonnee
In een Trayvax portemonnee zijn uw pasjes veilig

Zonder RFID-protectie, kunnen dieven de informatie van je bankkaart stelen door alleen al in je buurt te zijn. Stel je voor dat iemand tegen je aanloopt en ondertussen de betaalkaart in je broekzak scant zonder dat je het doorhebt. In theorie kan dan een kloon van je betaalkaart gemaakt worden. Lees dit verhaal op Reddit om te zien wat er kan gebeuren.

Je kaart kan niet gescand worden als deze beschermd wordt tegen ongewenst scannen van je RFID-data. Dat kan met een RFID-blocking wallet.

Hoe werken RFID-Blocking Wallets?

De elektromagnetische veldjes rond je RFID-chip zijn gemakkelijk af te schermen. Zo werkt ook een RFID-blokkerende portemonnee. In dergelijke portemonnees wordt een kooi van Faraday toegepast waardoor het onttrekken van data aan de RFID-chip onmogelijk wordt. In veel Trayvax wallets gebeurt dat door de toepassing van metalen platen.

 

Naar de wallets van Trayvax.