0505567761

DIRECT NAAR WEBSHOP --->

Daktenten en Luifels

Stel je voor. ‘s Avonds laat kom je aan na een lange rit. De laatste zonnestralen beschijnen nèt niet meer de plek waar je je auto parkeert. In de schemer klap je je tent uit. Binnen een paar minuten heb je je slaapplek. Je poedelt nog wat en klimt de ladder van je daktent op. De tent laat je open, alleen het muskietengaas gaat dicht. In je tent is je slaapplek al klaar, je schikt nog even je slaapzak op het matras en valt in slaap… De volgende ochtend beschijnt de zon je tent. Je hoort het fluiten van talloze vogels. Je kijkt vanaf je hoge slaapplaats en naar buiten en geniet van het prachtige uitzicht… Daarom leveren wij onze daktenten en luifels.

 

Drie modellen

Wij zijn er erg trots op dat we de importeur van het merk Tasmanian Outdoor Engineering zijn voor heel Europa. Waarom Tasmanian Outdoor? Omdat we deze tenten in samenspraak met de fabrikant ontwikkeld hebben en zelf testen en gebruiken. Een daktent van Tasmanian Outdoor is gemaakt voor het Australische klimaat: warmte, koude, wind, sneeuw, regen. Alles in extremen. Daarom ook ideaal voor Europa en voor lange reizen naar verre oorden. Voor de Europese markt hebben we momenteel drie modellen en luifels.

De ‘standaard’ daktent: SRT140 
De daktent met de overdekte ingang: SRT140E 
Het koffermodel (harde schaal) daktent: HS145

De SRT-modellen zijn zogenaamde ‘soft rooftop tent’ daktenten. De HS-modellen zijn zogenaamde ‘Hardshell’ tenten. Bij de de SRT-modellen kunnen we ondertenten (Annexes) leveren. Deze zijn aan de daktenten aanritsbaar en leveren extra (droge) ruimte:
SRT140-Annex
SRT140E-Annex

Passend bij de SRT-daktenten leveren we een luifel. Onder de luifel is nog een tent te bevestigen.
Luifel met standaardbreedte 2,5 m: AW250
De luifeltent: AW250-E

Direct naar de webshop

 

Wat maakt onze daktenten en luifels bijzonder

De daktenten van Tasmanian Outdoor onderscheiden zich door kwaliteit, compleetheid en toch een gunstige prijs. De kwaliteit is zichtbaar in de gebruikte materialen. Zo zijn de schaaldelen van de HS-modellen van sterk polyester en de bodemplaten van de SRT-modellen van aluminium traanplaat. Deze zijn sterk en ongevoelig voor vocht en indeuken. Voor het tentdoek wordt gebruikt gemaakt van sterk, waterdicht, schimmel- en vuurbestendig 600D Ripstop canvas. In de tent bevindt zich een high density matras met daaronder een anti-condensmat. Er zijn geen plastic maar metalen draaipunten, de ritsen zijn van YKK. De in twee kleuren (zwart en zandkleur) leverbare transporthoes is van sterk pvc. Kortom, kwaliteit staat voorop. De daktenten van Tasmanian Outdoor Engineering onderscheiden zich door kwaliteit en compleetheid. Standaard zijn allerlei accessoires zoals de bagage- en schoenennetten, anticondensmat, de snelmontage-set. De kenmerken van de SRT-modellen vind je hier.

Naast daktenten leveren we ook bijpassende luifels (ook wel Awnings of Gumtrees genoemd) van Tasmanian Outdoor. Deze luifels kunnen worden uitgebreid met zijwanden zodat ook hier extra ruimte ontstaat.

 

Gewicht

Vrijwel elke auto is geschikt voor de montage van een daktent. De bij de auto aangegeven maximum daklast heeft betrekking op de belasting tijdens het rijden. Statisch is de maximum belasting vele malen hoger. Een daktent van Tasmanian Outdoor weegt ongeveer 50 kg. Er wordt een aluminium bedbasis gebruikt in plaats van hout om gewicht te reduceren. Daktenten kunnen worden gemonteerd op dakdragers of op een imperiaal.

 

 

Comfort

U kiest voor een daktent vanwege het gemak en het comfort. Hiervoor zijn verschillende zaken van belang zoals:

XGoede kwaliteitsmatrassen van schuim van hoge dichtheid (HD)
XAnti condensatiemat onder het matras voor afvoer van vocht en isolatie
XVeel ventilatie-mogelijkheden
XOpberg-/bagagenetten aan het plafond
XGemakkelijk te installeren en te verwijderen
XGemakkelijk uit- en in te klappen

 

Kwaliteit

We willen dat onze daktenten lang meegaan. De kwaliteit herken je o.a. aan:

XTraanplaat bedbodem voor de Soft Roof Top (SRT-)modellen voor een lange levensduur, sterk en bestand tegen indeuken en beschadigen.
XSterke maar niet te zware PVC tenthoes voor tijdens het transport
XAlle draaiende delen zijn van Roestvaststaal (niet van plastic)
XYKK-ritsen
XCanvas Ripstop canvas met een dichtheid van maar liefst 600D, bestand tegen schimmels, wind- en waterdicht (2000 mm) en vuurbestendig
X420D regendoek, licht en sneldrogend
XGesealde naden

 

Je vindt onze daktenten hier in de webshop.

- UITGELICHTE PRODUCTEN -

 

Armored Summit Outdoor Portemonnee

 

Trayvax Contour Outdoor Portemonnee

 

Trayvax Ascent Outdoor Portemonnee

 

Trayvax Element outdoor portemonnee

Schrijf je in voor het ontvangen van onze nieuwsbrief!

LOCATIE werkplaats/showroom

Bezoekadres: (op afspraak)
Lamsoor 9A-1
9738 AL Groningen

Postadres:
Postbus 32
9700 AA Groningen

KvK: 01171832
BTW-nr: NL001880821B57
IBAN: NL24ABNA 0861 8460 01

DOWNLOADS

Leveringsvoorwaarden
Disclaimer
Privacy
Garantievoorwaarden

DEALERSCHAP

 

 

 

Trayvax logo black/grey

ARB 4x4 accessoires

Tasmanian Outdoor daktent

OPENINGSTIJDEN

Maandag t/m vrijdag: op afspraak
Zaterdag & zondag: op afspraak

SOCIAL MEDIA

Bushgear op Youtube Bushgear op Facebook Bushgear Instagram